1993 & 1994 - Två viktiga år för utvecklingen

Visste du att Örebro Airport firar 40 år som flygplats under 2018?

Början av 1990-talet var en viktig period för flygplatsen. Till att börja med byggdes banan ut ytterligare och uppmätte då 2000 meter år 1993. Samma år byggdes även terminalen ut åt alla håll och dessutom inrättades en taxfree-butik. Innan årets slut tas Köpenhamnslinjen över av SAS och flygplanstypen Q400 sätts in med fyra avgångar per dag. Med detta får denna linje en påtaglig ökning av antalet passagerare.

1994 ändrades namnet på flygplatsen till Örebro-Bofors. Det blev nyinvigning utav flygplatsen och man uppmärksammade den nya affären med SAS på Köpenhamnslinjen. Jan Stenberg, dåvarande VD för SAS, flög in och besökte Örebro (bilden ovan).

Idag är det Star Alliance med SAS/LOT/BMI som opererar på linjeflyget till Köpenhamn också med dubbla avgångar alla vardagar. På helgerna kan man nu även boka till specialpriset 998 SEK t/r med flyg ut fredag och åter söndag kväll eller måndag morgon.

Weekendflyg till Köpenhamn för kampanjpris bokar du via: www.lot.com

Följ oss på sociala medier och www.orebroairport.selänk till annan webbplats för ny information varje månad om vårat spännande jubileumsår och historian kring flygplatsen.