premiär för Thailand 2006 & Globemaster i Örebro 2009

Visste du att Örebro Airport firar 40 år som flygplats under 2018?

2006 var första avgången med direktflyg ifrån Örebro till Thailand. Flight DK2975 opererades utav MyTravel Airlines med en Airbus 330. Thailand har sedan dess vuxit som destination och är än idag en favorit bland många resande.

Bild ifrån vintern 2006 och ankommande Airbus 330 ifrån Thailand på Örebro Airport.

Thailand är fortfarande ett enormt populärt resmål bland svenskar i allmänhet och örebroare i synnerhet. Under början av 2019 kommer dubbla flighter att avgå ifrån Örebro till Thailand. Detta är en satsning som gjorts av TUI. Med start i februari nästa år kan du nå de 25 populäraste resmålen i Thailand med flyg ifrån Örebro till Krabi och Phuket. Boka din resa för vintern redan nu på TUI.se.

Bilden nedan togs före avgången med Thomas Cook Airlines till Phuket under början på 2018.

Boeing C17 Globemaster har landat i Örebro för första gången år 2009. Detta mäktiga flygplan flögs under tjänst utav MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). På första bilden nedan kan man se hur motorerna kontrolleras och repareras på plats på Örebro Airport. Planet användes sedan under vintern för att flyga en hjälpsändning till Haiti.

Du har väl inte missat att vi kommer ha en jubileumsdag på flygplatsen den 15e september?

Vi öppnar dörrarna för alla att komma och besöka flygplatsen och fira våra 40 år! Vi ses väl? Klicka på knappen nedan för att komma till evenemanget på Facebook. Varmt välkomna!

Evenemang Jubileumsdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster