TUI storsatsar sommaren 2024 – lanserar Kos från Örebro Airport

Foto: TUI, Beach Marmari Kos

Nyhet

Efter en sommar med höga bokningsnivåer i nästan hela landet storsatsar TUI nu på sitt utbud från regionala flygplatser. Sommaren 2024 lanserar TUI en helt ny charterlinje till Kos från Örebro Airport. Totalt kommer reseaktören att erbjuda sex stycken destinationer från Örebro i sommar.

Resebranschen är på brant uppgång efter pandemins minskade resande. Med en framgångsrik sommar i backspegeln och en stark start på vinterförsäljningen gör den ledande reseaktören TUI en av sina största satsningar någonsin på sitt utbud från regionala flygplatser. Med start i juni 2024 utökar reseaktören sitt charterprogram från Örebro Airport med en helt ny direktlinje till den grekiska ön Kos. Den populära semesterön blir det tredje grekiska resmålet som TUI erbjuder från Örebro, i tillägg till Kreta och Rhodos. Den nya sträckan kommer att trafikeras med fyra avgångar fram till oktober 2024.

– Med Kos får våra kunder en ännu större valfrihet när de ska välja resmål i Grekland. Vi har sedan tidigare ett brett destinationsutbud från Örebro på sommaren, med direktlinjer till Grekland, Spanien, Cypern och Turkiet. Vi vet att det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi våra resenärer en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

– Det är en stor glädje att TUI erbjuder Kos som ny destination från Örebro i sommar. Hela utbudet ser mycket fint ut, det kommer att bli populärt hos resenärerna. Det gäller nog att vara ute i god tid med att boka sommarens semester, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Klassiska semesterön Kos – kilometervis med sandstränder och autentisk mat
Kos är en behändig liten ö med vackra sand- och klapperstenstränder, smala gränder och genuina tavernor. Här finns något för alla – lugnt strandhäng, kitesurfing, utflykter till arkeologiska lämningar eller cocktails på någon av de många strandklubbarna och loungebarerna. Utflyktsmöjligheterna är många på Kos, bland annat till vulkanön Nissiros, svampdykarön Kalymnos och turkiska Bodrums pulserande stadsliv.

Hit flyger TUI från Örebro Airport sommaren 2024

  • Antalya, Turkiet – fyra avgångar under perioden 22 maj till 25 september.
  • Larnaca, Cypern – åtta avgångar under perioden 10 maj till 2 oktober.
  • Kos, Grekland (Nyhet!) – fyra avgångar under perioden 6 juni till 10 oktober.
  • Kreta/Chania, Grekland – sju avgångar under perioden 17 maj till 20 september
  • Mallorca, Spanien – fyra avgångar, 1 juni till 5 oktober
  • Rhodos, Grekland – elva avgångar, 25 maj till 17 oktober
  • Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI.

För mer information, vänligen kontakta:

Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig Sverige, TUI
dian.valencia@tui.se, +46 73-148 96 40

Mikael Smedberg, vd Örebro Airport
mikael.smedberg@orebroairport.se, +46 (0)19 30 70 18