TUI UTÖKAR UTBUDET MED TENERIFFA från ÖREBRO AIRPORT

Foto: Los Cristianos Teneriffa, TUI

Nyhet

Pressmeddelande 2023-10-16

Den ledande reseaktören TUI Länk till annan webbplats. utökar sitt charterprogram från Örebro Airport i vinter med en helt ny charterdestination: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Teneriffa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I vinter blir det möjligt att välja ännu fler resmål från Örebro Airport. TUI startar nämligen charter till den populära kanarieön Teneriffa med fyra avgångar mellan den 5 december 2023 och 19 mars 2024, bland annat i samband med sportlovet.

– Kanarieöarna hör till våra mest populära resmål under vintern, med sitt behagliga klimat och mycket omtyckta matkultur. Det känns därför roligt att nu kunna berätta om nyheten Teneriffa från Örebro. Vi vet att många resenärer uppskattar att kunna flyga till solen från sin regionala flygplats, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.


Utöver Teneriffa erbjuder TUI resor till Gran Canaria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. även denna vinter. En förändring jämfört med i fjol är att flygen till Las Palmas går på olika veckodagar under säsongen istället för en fast veckodag per vecka. Resmålet trafikeras mellan den 28 oktober 2023 och den 25 mars 2024.

– Detta blir omtyckt, Teneriffa har varit efterfrågat länge. Det är roligt att TUI expandera sitt utbud på Örebro i vinter. Säsongens flygprogram till Gran Canaria lämnar även nya möjligheter för resenärer att skräddarsy sin avresedag lite bättre. Det är en positiv trend, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport.

Om TUI:s nya charterlinje till Teneriffa (TFS)

  • Direktflyg mellan Örebro Airport och Teneriffa södra (TFS) med TUI:s charterflygbolag, TUIfly Nordic.
  • Restiden är cirka 6 timmar.
  • Avresa den 5 december, 23 januari, 18 februari (sportlov) och 19 mars.

Om Teneriffa
Teneriffa är den kanariska arkipelagens största ö, med varierad natur och många utflyktsmöjligheter. Ön har flera klimatzoner. På den solsäkra sydsidan blommar kaktusar i halvöken medan nordkusten grönskar av vin, bananer och tomater. Däremellan höjer sig vulkanen Teide 3 718 m ö h, omgiven av lavaslätter och svala pinjeskogar. Några av de mest populära orterna är bland annat Playa de las Americas, Los Cristianos och Los Gigantes.

För mer information, vänligen kontakta:

Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig Sverige, TUI

dian.valencia@tui.se, +46 (0)73-148 96 40

Mikael Smedberg, vd på Örebro Airport

mikael.smedberg@orebroairport.se +46 (0)19 30 70 18